Juhlapaikkaa etsimässä, osa 1


Juhannus tuli pitkälti käytettyä sopivan vihki- ja juhlapaikan etsimiseen. Jostain olen saanut päähäni etteivät häät Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla ole se minun juttuni. Siispä olemme katselleet juhlapaikkaa ja kirkkoa kesämökkimme lähistöltä.


1. Nastolan  kirkko

Ensimmäisenä vaihtoehtonamme vihkimiselle oli Nastolan vuonna 1804 valmistunut puukirkko. Nastolan seurakuntatoimistosta vastattiin kysymyksiini nopeasti ja seurakunnan työntekijä oli oikein avulias.

Kirkko on mielestäni kaunis ja voisin hyvin kuvitella sanovani tahdon tässä kirkossa. Miinuksena  mainittakoon 180€ maksu tilojen käytöstä, sillä emme kuuluu Nastolan seurakuntaan.

Nastolan kirkko

2. Luomaniemen Wanha

Juhlapaikoista ensimmäisenä  kävimme katsomassa Luomaniemen toimintakeskuksen vanhaa satavuotiasta päärakennusta. Harmiksemme rakennuksesta löytyi pöytä+tuolit vain 50 henkilölle, vieraita häihimme kutsutaan kuitenkin n.70.

Rakennuksesta löytyi tilava keittiö ja astiasto, jota voisi käyttää tilavuokran hinnalla. Vuokrahinta vanhalle päärakennukselle on 100 euroa/vuorokausi.

Luomaniemen toimintakeskus kuuluu Nastolan seurakunnalle ja toimintakeskuksessa järjestetään aktiivisesti seurakunnan rippikouluja. Hääjuhlan alkoholitarjoilun pitäisi siis pysyä alkumaljoissa.

Plussana vanhan rakennuksen tunnelma, edullinen hinta, erittäin mukava tilaesittely keittiön henkilökunnalta sekä nopea yhteydenotto toiminnanohjaajalta. Pihalta löytyy lisäksi aidattu leikkialue, joka on varmasti pienempien juhlijoliden mieleen.

Vaikkei tila olekaan etsimämme niin rauhallisten ja pienempien juhlien viettopaikaksi se sopii mainiosti.

Luomaniemen Wanha

Wanhan kuisti

Wanhan päärakennuuksen tupa
3. Ruuhijärven Nuorisoseurantalo

Seuraavaksi kävimme katsomassa Ruuhijärven kylän nuorisoseurantalo, joka sijaitsee noin 14 kilometrin päässä Nastolan kirkosta.

Tilaan mahtuu n. 250 henkilöä ja vuokrahinnaksi kerrottiin 250€  koko viikonlopulle.

Pihalta on kaunis näkymä Ruuhijärvelle ja kyläläiset vaikuttavat oikein mukavilta. Samalla pihalla sijaitsee myös Ruuhijärven VPK. Nuorisoseurantalolle saa tuoda omat tarjoilut eikä juhlia tarvitse lopettaa tiettyyn kellonaikaan.

Mainittakoon tässä samalla että seurantalolla pidetään kesäkahvilaa 23.6.-3.8. perjantaista sunnuntaihin klo 14-19. ☺


Ruuhijärven Nuorisoseurantalo
"Kahvilapuoli"

Ruuhijärven Nuorisoseurantalon sali.

4. Taidekeskus Taarasti

Noin 500m kävelymatkan päässä Nastolan kirkosta sijaitsee Taidekeskus Taarasti. Taidekeskus on upealla paikalla järvenrannalla.

Pääsaliin mahtuvat ruokapöydät ja tuolit 120 hengelle. Vuokrahinta on 500 euroa/päivä.
Taidekeskuksella on A-oikeudet ja pitopalvelu, joten omien eväiden tuominen jää haaveeksi. Tilasta tulee poistua klo 23 mennessä. Taarastista on mahdollista vuokrata myös rantasauna tai ohjelmalava 150 euron kertahintaan.

Täällä saisi varmasti hienot juhlat järjestettyä. Minuksena ettei paikalle saa tuoda omia juomia ja poistua täytyy ennen puolta yötä.

Taidekeskus oli odotetusti suljettuna juhannusaattona, joten sisätiloja emme valitettavasti päässyt katsomaan.

Taidekeskus Taarasti

Ohjelmalava sekä 300 hengen katettu katsomo.


5. Nuorisoseurantalo Pyrylä

Vajaan 5 kilometrin päässä Nastolan kirkosta sijaitsee Villähteen Nuorisoseurantalo Pyrylä. Pöytä- ja istumapaikkoja on 180 henkilölle. Vuokrahinta viikonlopulle on 490 euroa.

Pyrylän pihassa kävimme vain nopeasti kääntymässä, sillä paikalle odotettiin hääparia ja -vieraita

Villähteen Nuorisoseurantalo Pyrylä
.

Kommentit

Suositut tekstit