DIY hääkoristeita

Hääkoristeet ovat mietityttäneet kovasti viime aikoina. Minkälaisen värimaailman haluamme häihimme? Minkälaiset koristeet? Sopivatko kaikki yhteen?

Ideoita on paljon, mutten haluaisi maksaa omaisuutta koristeista. Viimeisin viikon - kaksi olenkin käyttänyt aikaa koristeiden tekemiseen. Väreiksi olemme valinneet sinisen, valkoisen, kullan sekä juutin. Pöytiin olen ajatellut valkoisia liinoja. Kaitaliinoista en vielä tiedä. Sopisivatko valkoiset pitsiliinat vai tummansiniset? Vai olisivatko juuttikankaiset paremmat, ehkä pitsireunalla? Tuoleihin tulee valkoiset tuolihuput sekä tummansiniset organzarusetit. Huput olemme vuokranneet Via Deco somistevuokraamosta Lahdesta.

Hääkoristeiden tuunaminen on ollut oikeastaan aika hauskaa. Toki melko aikaa vievää, mutta ainakin riittää tekemistä. Näytän teille, mitä olen saanut aikaiseksi.

1. Ikea Vasen -maljakot

Ostin ensin kaksi maljakkoa Ikeasta, jotta pystyisin hieman mallaamaan niitä. Loput maljakot ostin käytettynä häätorin kautta. Hinta oli mielestäni kohdallaan, sillä 16kpl maksoi kymmenen euroa. Puoliin maljakoista olen liimannut juuttinarua sekä tehnyt juuttinauhasta pienet rusetit. Toiseen puoleen olen liimannut juuttinauhaa sekä laittanut samanlaiset rusetit. Näitä ajattelin käyttää kukkamaljakoina.


2. Lasipurkit

Lasipurkit kävin hakemassa Käpylä kierrättää -ryhmästä, ne eivät maksaneet mitään. Purkit ovat erikokoisia ja mallisia, mutta se ei haittaa sillä nämä eivät tule pöytiin vaan ajattelin käyttää niitä tilan yleiseen koristeluun. Sisään olen ajatellut tuikkuja, joko tavallisia tai sitten LED-tuikkuja. Purkkeihin on liimattu 6cm leveää pitsinauhaa, keskelle olen kietonut muutaman kerran juuttinarua. Kierteiden kohdalla laitoin myös nauhat, sillä näyttävät mielestäni paremmin viimeistellyiltä.


3. Pöytäkartta ja lasipullot

Kehikko pöytäkarttaan on ostettu kirpputorilta viidellä eurolla. Samalla sain photobooth kehyksen, mikä puuttuukuvasta. Kehykset on irroitettu, samoin kehikkoon pingotettu vanha maalaus on poistettu. Maalasin kehikon varmuuden vuoksi kultaiseksi ja tämän jälkeen pingotin siihen juuttikankaan. Pöytäkarttaan ostin myös valkoiset nimikirjaimet sekä sydämen, jotka ovat myös vaihtaneet väriään ja nyt ovat kultaisina sekä kiinnitettyinä. Naulat ja langat puuttuvat vielä. Ne lisään lähempänä häitä, kun tiedän minkälaiset ja kokoiset laput teen.
Lasipullot on ostettu Kärkkäisiltä, kahdeksan pulloa maksoivat 5,90€. Yläpuolella olevassa kuvassa pullot on maalattu kultaisiksi. Pulloihin liimasin samaista pitsinauhaa, kun lasipurkkeihin sekä sinistä satiininauhaa. Satiinauhan ympärille on kiedottu muutama kierros juuttinarua.


4. Ikea Tolsby -kehykset

Kehykset on hankittu hääkirpparilta, 22kpl kehyksiä maksoivat 15€. Olen ajatellut laittaa jokaiseen 12 hengen pöytään kolme kappaletta kehyksiä. Toiselle puolelle tulee menu ja toiselle hääohjelma. Alunperin valkoiset kehykset ovat myös maalattu kultaisiksi. Jalkaosaan olen kietonut juuttinarua sekä tehnyt pienet rusetit pitsinauhasta. Rusettien tekeminen vei melko kauan aikaa, sillä pitihän ne saada kehysten molemmille puolille, mutta valmiina ovat - kaikki 44 pikkurusettia. ♥


5. Tienvarsikyltit

Kyltit olen löytänyt myös käytettyinä, kaikki kolme maksoivat yhteensä 10€. Kylttien tekemiseen meni kyllä hetki, sillä en ollut lähelläkään tyytyväistä ensimmäiseen lopputulokseen. Näitä on siis paranneltu moneen kertaan. Aloitin maalaamisen peittämällä vanhoja kirjaimia, valkoista maalia on laitettu useampi kerros. Tämän jälkeen sydämet on maalattu kultaiseksi ja sabluunan avulla tehty mustat kirjaimet. Sabluunaa en tainnut osata käyttää oikein, sillä kirjaimia on hiottu moneen kertaan.
 Siinä kaikki tällä erää, mitä pidätte? ♥

Kommentit

Suositut tekstit