Kukat pöytäkoristeina - ohje suodatinpaperikukkien tekoon

Budjettimme on melkein paisunut kaksin kertaiseksi alkuperäisestä suunnitelmastamme. Yksi asia, missä olemme ajatellut säästää ovat kukat. Haaveilen nimittäin kukkapalloista, joita kahdentoista hengen pöytiin tulisi 3-4 kpl. Aidot kukat ovat mielestäni erittäin kauniita, mutta myös todella kalliita. Meidän häissämme luultavasti siis ainakin pöydät tulevat jäämään ilman aitoja kukkia. Olen ihastunut tosin myös korukimppuihin, joten harkitsen vakavasti että hääkimppuni olisikin korukimppu. Palataan korukimppu -aiheeseen myöhemmin.

Pöytiin olemme ajatelleet suodatinpaperikukkia, joista saamme tehtyä puolipallon mallisia koristeita. Olen tehnyt muutaman mallin jo valmiiksi, ja ainakin omaan silmääni ne miellyttivät. Häidemme värimaailma koostuu sinisestä, valkoisesta, kullasta sekä juutista. Maljakoiksi valikoituivat Ikean Vasen- maljakot, joita löytyy melko hyvin käytettyinäkin. Uudenkaan maljakon hinta ei tosin päätä huimaa, sillä Ikea myy niitä 1,79€ kappalehintaan.

Omat maljakkomme on koristeltu juuttinarulla ja -nauhalla. Molempiin malleihin olen tehnyt pienet rusetit juuttinauhasta ja ne on kiedottu maljakoiden ympärille. Harkitsetko kukkakoristeiden tekemistä itse? Aikaa minulla meni yhden illan verran per puolipallo, joten suosittelen aloittamaan tekemisen hyvissä ajoin. Ensimmäinen oli hankalin ja aikaa vievin. Seuraava sujuikin jo huomattavasti nopeammin. Ohjeet suodatinpaperikimpun tekoon löytyvät alta.


Mitä tarvitset:
 • styrox -pallo 15cm (avattava)
 • suodatinpapereita
 • nitojan
 • sakset
 • pihdit
 • liimaa
 • vesivärit ja siveltimen
 • lasin tai harpin
 • somistusnuppineuloja
 • kynä
Yhteen puolipalloon menee 13-14 suodatinpaperikukkaa, joten aloitetaan niiden tekemisestä. Yhteen kukkaan tarviset viisi suodatinpaperia. Laita paperit päällekäin ja nido ne yhteen. Pyri nitomaan niitti mahdollisemman keskelle. Tärkeintä on kuitenkin, että niitti on piirtämäsi ympyrän keskellä. Itse piirsin ympyrän käyttäen juomalasia. Seuraavaksi leikkasin vapaalla kädellä nitomani pinon kukan -malliseksi.


1. Nido suodatinpaperit yhteen.

2. Piirrä ympyrä.

3. Leikkaa kukan -malliseksi.

Ennen kuin alat taittamaan kukkaa käännä niitin nurja puoli ylöspäin eli siis päinvastainen puoli, kuin yllä olevissa kuvissa. Tällöin myös piirtämäsi ääriviivat jäävät kukan alareunaan. Tämän jälkeen yksi paperi kerrallaan "rypistät" paperit niin kauan, että jokainen paperi on rypistetty. Kun olet valmis voit alkaa avaamaan kukkaa, allimmasta kerroksesta aloittaen.


4. Rypistä paperi kerrallaan.

5. Kaikki paperit rypistettyinä.

6. Aloita kukan avaaminen.

7. Ensimmäinen kukka on valmis.

Itse tein ensin kaikki tarvittavat kukat valmiiksi, jonka jälkeen aloitin kukkien kiinnittämisen styrox -puolipalloon. Tässä vaiheessa tarvitset liimaa, pihdit sekä somistusnuppineuloja. Kokeilin ensin laittaa nuppineulat ilman pihtejä läpi suodatinpusseista, mutta omat sormenpääni ainakin kipeytyivät. Pihtien avulla saat neulat helpommin läpi suodatinpaperista. Kun neulat ovat paikoillaan, lisää liima ja kiinnitä kukka styroxiin. Aloitin kiinnittämisen alareunasta, johon mahtuu 8 kukkaa. Seuraavaan kerrokseen meni 4-5 kukkaa ja kolmanteen yksi. Kukat on maalattu vesiväreillä vasta, kun ne ovat kaikki kiinnitettyinä styrox -palloon. Sivelimen kannattaa olla melko märkä, jolloin vesiväri valuu kauniisti kukan keskiosaan päin.


8. Kiinnitä nuppineulat.

9. Aloita kukkien kiinnittäminen liimalla ja nuppineuloilla

10. Alin kerros valmiina, josta jatka seuraavaan.

Toivottavasti ohjeestani oli apua. Kysy ihmeessä jos jokin jäi mietityttämään, vastaan mielelläni! ♥


Kommentit

 1. Onpa sieviä! Ja miten ihanasti koristeltu toi vaasi, tosi kaunis!

  Aidot kukat on kyllä tosi kalliita, toi onkin erinomainen keino saada kukilla koristeltua ilman niin suurta rahallista panostusta, ja noista on iloa pitkälle hääpäivän jälkeenkin jos haluaa käyttää sisustuksessa tms, aidot kukat lakastuu niin nopeasti. :/
  Harmi etten mä oo suuri askarteluihminen - saisin varmaan kaks alkuinnostuksissani tehtyä ja sit loppuis mielenkiinto, niinkuin kaikkien mun askarteluprojektien kanssa käy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oletko ehtinyt miettimään minkälaisia koristeita teille tulee? :)

   Poista
  2. Todennäköisesti aika paljon luonnon materiaaleja ja niistä itsetehtyä. Tällä hetkellä en halua ihan hirveästi koristella paikkaa, vaan jättää sitä tehdasmaista rouheutta ja korostaa parhaita kohtia, mutta eihän sitä ikinä tiedä miten intoudun askartelemaan kun kattelen teijän kanssamorsioiden blogeja ja askarteluja :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit